×

Ainutlaatuista makua ja laatua

Meillä on meidän jo monen muun mielestä Suomen parhaimman makuisia ruskeita luomukananmunia. Ainutlaatuisen maun perustana on suomalainen luomukaura, jota syötämme kanoillemme yli 90 % ainoana Suomessa, erinomainen hoito ja Partalan karskit olosuhteet.

Meidän luomukananmunamme tehdään rakkaudella ja kovalla työllä. Kaikki, mitä kana syö, maistuu kananmunassa. Kanan hyvinvointi siirtyy kananmunaan.

Omalla perinteisellä reseptillä valmistettuun rehuun ei lisätä mitään keinotekoista, kuten väriaineita, vaan kaikki ainesosat ovat luonnonmukaisia. Kanat ovat petoeläimiä, joten niiden luonnolliseen ruokavalioon kuuluu myös kalajauho. Me emme laita kalajauhon tilalle synteettisiä aminohappoja. Luomussa ei käytetä rehussa mitään keinotekoista, toisin kuin muissa tuotantomuodoissa.

Kolmen viikon välein rahtimylläri kaartaa pihaamme, ja jauhaa kanoille luomurehua oman salaisen reseptimme mukaan. Siihen sekoitetaan pieni määrä luomusoijaa ja oikeaoppisesti monipuolisia kivennäisiä, jotta kanat jaksavat munia vahvakuorisia munia ja ylläpitää höyhenpeitettään ja kehoaan. Emme käytä rehussa härkäpapua tai Omega-öljyjä, koska kanan ruoansulatus ei niitä kestä. Kanoille tarjotaan vihreää heinää ympäri vuoden. Suuri osa kaurasta tulee omilta pelloiltamme, jotka lannoitetaan luonnollisesti vain tilan kompostoidulla kananlannalla, ja loput ostamme sopimusviljelijöiltämme.

Me emme myöskään pese luomukananmuniamme, joten niitä suojaava vahakerros on aina paikallaan ja pidentää huomattavasti kananmuniemme säilyvyyttä. Pidämme kanalamme kuivina ja kanojen pesät siistinä. Siksi meidän munamme ovat luonnollisen puhtaita. Joskus pikkuisen pölyisiä, mutta puhtaita.

Meidän munamme tulevat vain ja ainoastaan omista kanaloistamme, puolen kilometrin säteellä pakkaamostamme. Pakkaamme itse keräämämme omien kanojemme munat ja lähetämme ne suoraan jälleenmyyjille. Sinetöitynä tottakai, ettei kukaan vaihda munia matkalla.

Hullua ajatella, että tämä pitäisi tehdä jotenkin monimutkaisemmin.

Sinun ruokasi on parempaa, koska me teemme työmme hyvin.


Ymmärrämme, että monia kananmunan käyttäjistä ei kiinnosta maku tai tuotantotapa. Se on vain yksi elintarvike muiden joukossa. Ja sehän on juuri se, mitä einesteollisuus ja suuret pakkaamot haluavat. Kaikesta tehdään massaa, joka hävittää tuotteen alkuperän. Miksi kananmunan pitäisi maistua hyvälle, kun sen voi tehdä halvalla? Tai tarkemmin sanottuna; oletko edes huomannut kananmunan maistuvan hyvälle?

Me emme lisää kanojen rehuun omega -rasvahappoja tai syötä niille pellavaa saadaksemme aikaan jotain erikoista.

Me uskomme aitoon kananmunaan, emme jalosteisiin tai ruokalisiin.

Mitkä ovat kananmunien koot?

Kananmuna jaetaan yleensä painon mukaan neljään eri kokoon:

  • XL-koko: 73 g+
  • L-koko: 63–73 g
  • M-koko: 53–63 g
  • S-koko: 43–53 g

Meillä on kolme kanalaa, joissa jokaisessa on eri ikäisiä kanoja. XL-munat tulevat pääasiassa vanhemmilta rouvilta, L-munat vanhemmilta ja keski-ikäisiltä sekä M- munat keski-ikäisiltä ja nuorilta mammoilta.

Miten kananmunassa oleva leima muodostuu?

Jokaisessa kananmunassa pitää olla leima, joka kertoo missä kanalassa ja millä tuotantomuodolla muna on munittu.
0 FI 11921

  • 0 = Luomutuotettu
  • 1 = Ulkokanojen munia
  • 2 = Lattiakanalassa tuotettu
  • 3 = Virikehäkkikanalassa tuotettu
  • FI = Suomessa tuotettu
  • 11921 on Kuorttisen luomukanalan tilatunnus.