×

Pakkaamme itse omat munamme

Joka maanantai alkaa meidän pakkauskoneen ”Ulpun” käynnistämisellä. Ulpu on 1980 -luvulla rakennettu pakkauskone, joka oli nähnyt maailmaa jo ennen meitä Ruotsia myöten. Olemme koneen viides omistaja. Ulpu toimii puoliksi mekaanisesti, ja puoliksi DOS -pohjalta. Jos Ulpu menee isommin rikki, joudumme tilaamaan Hollannista vanhan mekaanikon sitä korjaamaan.

Aiemmin aamulla Late on ajanut munalavat kanaloista pakkaamolle, ja lastaa pino kerrallaan kananmunia koneen syöttöpään kuljettimeen. Siitä munat menevät kiepsautukseen, jossa ne käännetään oikein päin, eli paksumpi puoli ylöspäin. Seuraavana vuorossa on valaisukoppi, jossa jokainen muna tarkastetaan, ja sekundat ja epäkurantit merkataan.

Läpivalaisusta munan matka menee vaa’alle ja sen jälkeen kananmuna nostetaan kulkemaan loppulinjastoa pitkin. Linjastolta kananmuna putoaa hallitusti painon mukaan määrättyy linjaan.

Kone asettelee munat joko rasioihin, tai kennoihin painoluokittain. Ne tulevat hihnaa pitkin poistokuljettimelle, josta me nostamme ne rullakoihin ja lavoille.

Tämän jälkeen munat pakataan rasioihin ja rasiat tarroitetaan käsin. Rasiat laitetaan kuljetuslaatikoihin, ja toimitetaan kauppoihin rahtifirman toimesta.

Autoissa on aina muita tuotteita, joten munamme pääsevät kimppakyydillä kauppoihin. Tuoretta, hyvää ja suoraan tilalta! Kuorttisen luomukanalan rasioissa on aina ainutlaatuisen hyvän makuisia, vahvakuorisia ruskeita luomumunia, koska niissä on vain meidän omien kanojen munimia munia.

Rasiat lähtevät suoraan kanalastamme sinetöitynä kääreeseen. Näin jokaisessa rasiassa on taattua laatua ja makua suoraan meiltä.

Mihin erityisruokavalioihin kananmuna soveltuu?

  • makeuttamaton
  • luontaisesti gluteeniton
  • maidoton
  • suolaton
  • gluteeniton
  • lakto-ovo-vegetaarinen