Vapaan ja ulkoilevan kanan luomumunia suoraan tilalta
Raparperi-brita
Raparperi-brita
Pohjat
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 3 luomumunan keltuaista
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää keltuaiset vatkaten.
- Sekoita sitruunan kuoriraaste mukaan.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Pingota leivinpaperit kahden irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjiin.
- Sipaise voita reunoille.
- Jaa taikina vuokiin.
Marenki
- 3 luomumunan valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 tl vanilliinisokeria
- +mantelilastuja
- Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
- Lisää hiljalleen pienissä erissä sokerit mukaan.
- Levitä marenki pohjien päälle.
- Ripottele pintaan mantelilastuja.
- Paista 150-170 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.
- Anna jäähtyä.
Raparperihilloke
- 1 l raparperia paloina
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl vettä
- Keittele kasarissa kotvanen, kunnes raparperit pehmenevät hillomaiseksi.
- Anna jäähtyä.
Lisäksi
- Kokoa brita.
- Levitä toiselle pohjalle hilloketta ja kermarahkaa, nosta toinen pohja piälle ja koristele maun mukkaan!