×
Kanoja myytävänä omalle pihalle

Kanoja myytävänä omalle pihalle

Me myymme joka kevät pihakanoja ja -kukkoja. Meidän kanat ovat Bovans Brown -rotua, ja elävät 5-7 vuotta ja me myymme ne parin vuoden ikäisinä. Pitää muistaa, että emme ota kanoja syksyllä takaisin tautiriskin vuoksi. Kanojen, kuten muidenkin eläinten, ottaminen on vastuullista puuhaa. Meillä on kanoja myytävänä omalle pihalle.

Kanoja ei tarvitse varata, mutta soittakaa etukäteen, jolloin voimme sopia kanojen hakupäivän. Kanoja ei saa päästää ulos ennen kesäkuun ensimmäistä päivää muuttolintujen lintuinfluenssavaaran takia.

Kanojen myyntiä hoitaa Kaisa 040 702 2324.

Pikaopas kanojen hoitoon

Kanoilla pitää olla suoja sateelta, paahteelta, tuulelta ja kylmältä. Sen lisäksi kanan pitää päästä yöksi aina turvalliseen paikkaan. Meillä kanat nukkuvat puuorsilla. Kanoilla pitää olla raikasta vettä ja hiekkaa koko ajan saatavilla. Kana tarvitsee hiekkaa jauhaakseen rehun kivipiirassa sopivaksi sekä kylpeäkseen siinä.

Kanat syövät kaikkea mitä pihalta löytyy ja suurimman osan biojätteistä. Avokadoa, sipulia, sitrushedelmiä tai banaania kanoille ei saa syöttää. Jos kanat syövät kotiloita, niiden munia ei kannata syödä, sillä kotiloissa olevat loiset eivät tuhoudu kanan ruoansulatuksessa, vaan jatkavat matkaansa munaan.

Kesän jälkeen kanat voi jatkaa elämistään lämmitetyssä ulkorakennuksessa, tai joutua pataan. Luomukanan liha on riistaan verrattava herkku, jonka valmistamisessa ei pidä kiirehtiä. Kanan lopettamisen voi suorittaa vain asian osaava henkilö, eikä se saa tuottaa kanalle tuskaa.

Kanojen pitopaikan määräykset

Pihakanoja harkitessa kannattaa muistaa Ruokaviraston säädökset niiden pidosta, ilmoittamisesta viranomaisille sekä ulkonapidon määräyksistä. Viranomaisten on tiedettävä eläinten pitopaikat lintuinfluenssan tai muiden tautiuhkien varalta.