Blinivohvelikakku
Ehtoisa emäntä pistää blinitaikinan tulille paria päivää ennen herkuttelua. Kätevä emäntä puolestaan menee suoraan asiaan ilman turhia uotteluita. Valitse tiimisi. Suosittelen jälkimmäistä.
Blinivohvelikakku
- 3 luomumunaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 75 g voisulaa
- 1 dl kivennäisvettä
- Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
- Lisää kermaviili ja maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan.
- Kääntele jäähtynyt voisula mukaan ja jätä puoleksi tunniksi tuumailemaan.
- Sekoita kivennäisvesi mukaan ja paista voilla sivellyllä vohveliraudalla kypsiksi.
Täyte
- lämminsavulohta
- maustamatonta tuorejuustoa
- kermaviiliä
- punasipulia silputtuna
- tilliä, mustapippuria, sokeria, valkosipulijauhetta, sitruunanmehua
- + mätiä ja keitettyjä luomumunia koristeluun
- Sekoita täytteen ainekset,
- tarkista maku,
- kokoa kakku,
- koristele
- ja ei muuta ku ääntä kohti!