Kesä on kerennyt jo siihen pisteeseen, että kesäkurpitsat kömpivät kasvimaalta keittiöön. Tuo monipuolinen kasvis sujahtaa aina salaateista uuniruokien kautta kakkuihin ja muihin makeisiin herkkuihin. Tällä kertaa siitä syntyy suit sait sukkelaan suussasulavat, mehevät muffinit vaikka viikonlopun aamiaiselle!
Aamiaismuffinit kesäkurpitsasta (10 kpl)
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl kaurajauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniliinisokeria
0,5 dl luomuhunajaa
0,5 dl rypsiöljyä
3 luomumunaa
200 g kesäkurpitsaa raastettuna
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Yhdistä toisessa kulhossa hunaja, öljy, kananmunat ja kesäkurpitsaraaste.
Lisää kuivat aineet sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan tuumailla tovi.
Lusikoi taikina voidellun muffinipellin koloihin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.