×
Appelsiinicantuccinit

Appelsiinicantuccinit

       

Perinteisistä pikkuleivistä poiketen nämä makeat italialaiset korput leivotaan ilman rasvaa. Italiassa makeaan jälkiruokaviiniin dipattavat cantuccinit sujahtavat sujuvasti suomalaiseen kahvipöytään, toimivat teekupposen kera ja tuovat helpotuksen makeannälkään sellaisenaan!

Ohje

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl mantelirouhetta
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 3 luomumunaa
  • 1 appelsiinin kuoriraaste ja puolet mehusta
  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kananmunat, appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
  2. Pyöritä jauhoitetulla pöydällä neljäksi pötköksi ja paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa vajaa 20 minuuttia.
  3. Leikkaa kuumina vinoiksi ja käännä leikkauspinta ylöspäin.
  4. Laita korput takaisin uuniin vielä viideksi minuutiksi kuivahtamaan.

Cantuccinit säilyvät hyvin esimerkiksi lasipurkissa -siis jos mitään säilytettävää jää.