Appelsiinicantuccinit
Perinteisistä pikkuleivistä poiketen nämä makeat italialaiset korput leivotaan ilman rasvaa. Italiassa makeaan jälkiruokaviiniin dipattavat cantuccinit sujahtavat sujuvasti suomalaiseen kahvipöytään, toimivat teekupposen kera ja tuovat helpotuksen makeannälkään sellaisenaan!
Ohje
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl mantelirouhetta
- 2 tl vaniliinisokeria
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl kanelia
- 3 luomumunaa
- 1 appelsiinin kuoriraaste ja puolet mehusta
- Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kananmunat, appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
- Pyöritä jauhoitetulla pöydällä neljäksi pötköksi ja paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa vajaa 20 minuuttia.
- Leikkaa kuumina vinoiksi ja käännä leikkauspinta ylöspäin.
- Laita korput takaisin uuniin vielä viideksi minuutiksi kuivahtamaan.
Cantuccinit säilyvät hyvin esimerkiksi lasipurkissa -siis jos mitään säilytettävää jää.