Hedelmäkorin kulmassa kyyhöttää muutama onnettoman näköinen, hieman ylikypsynyt ja tummanpuhuva banaani.. HURRAA! Homma haiskahtaa nimittäin loistavalta banaanileivältä! Tällä kertaa laadin ohjeen, jossa ei käytetä lisättyä sokeria. Resepti on myös vehnätön, jauhoina kotimaista kauraa! Voin sijasta suositaan lempeitä, pehmeitä rasvoja ja lopputulos lupaa pelkkää hyvää koko keholle! Banaanileipä valmistuu käden käänteessä ja maistuu missä tahansa, siispä kesäresepti vailla vertaa!
Ohje
3 kypsää banaania
3 luomumunaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl kaurajauhoa
3 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
ripaus kardemummaa ja suolaa
Soseuta banaanit sauvasekoittimella soseeksi.
Lisää kananmunat ja öljy ja surauta vielä kerran.
Kaada seos kulhoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää banaaniseokseen.
Anna taikinan turvota hetki.
Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Päälle mieluista levitettä,siivu juustoa ja kylkeen kupponen hyvää teetä!