×
Banaanipannari

Banaanipannari

       

Välipalavinkki uskollisesti urheileville, kasvaville koululaisille, kiireisille keski-ikäisille ja kaikille edellä mainittujen välimaastoissa viipottaville.

Vatsaystävällinen banaanipannari on vallan mainio vaihtoehto, kun kauppojen proteiinipatukoiden pitkät sisällysluettelot pistää puuskuttamaan.

Pellillisestä pannaria popsii useampaan otteeseen, eikä tämän hellivän, hyvän olon herkun hintakaan päätä huimaa. Maku onkin sitten ihan toinen juttu!

Banaanipannari

  • 3 kypsää banaania
  • 6 luomumunaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 prk maitorahkaa
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 2 dl kaurajauhoa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl maitoa, kauramaitoa tai vettä
  1. Surauta banaanit, munat ja öljy sauvasekoittimella sileäksi.
  2. Nakkaa seos kulhoon ja sekoita loput ainekset vispilällä mukaan.
  3. Anna turvota vartin verran.
  4. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Ps. Taikinaa voi maustaa oman maun mukaan kanelilla, vanilliinisokerilla jne. Rahka rikastaa pannarin proteiinipitoisuutta, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin ja nostaa nesteen määrää 5 desilitraan. Makeamman ystävät pitävät huolen, että banaanit ovat kunnolla kypsiä ja reilun kokoisia. Niin ja varmuuden vuoksi voivat lorauttaa taikinaan vielä luomuhunajaa!