Blinit -liekkö parasta mitä tuosta itärajan yli on ikinä tullut.
Ehtoisa emäntä paistelee pieniä lettusia tuskahiessä valurautapannun vieressä vaikeroiden, sillä välin kun vieraat nauttivat notkuvan pöydän antimista.
Kätevä emäntä sen sijaan sujauttaa koko taikinan kerralla uuniin, leikkaa blinipannarin annospaloiksi ja ehtii näin itsekin istahtamaan iltaa. Valihe ite, mut täs ois ohje tuohon jälkimmäiseen.
5 dl maitoa
5 dl piimää
1 prk (200g) kermaviiliä
2 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
5 luomumunaa
100 g voisulaa
Lämmitä piimä, maito ja kermaviili kasarissa kädenlämpöiseksi.
Sekoittele mukaan kuivahiivat, sokeri ja suola sekä jauhot.
Jätä liinan alle lämpimään paikkaan noin tunniksi tuumailemaan.
Lisää iloisesti kuplivaan taikinaan rikki vatkatut kananmunat ja hieman jäähtynyt voisula.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle isolle, reunalliselle uunipellille.
Paista noin 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes kypsä ja kauniin värinen.
Ps. Ihmetteletkö miksei kuvasta löydy savulohitahnaa? No niin miekin. Se oli kuvausten ajan jääkaapissa. Että ei ihan näy tässä otoksessa. Unohduksesta huolimatta tuo jemmassa ollut jokapaikanhöylä maistui myös myöhemmin.