×
Blinivohvelikakku

Blinivohvelikakku

       

Ehtoisa emäntä pistää blinitaikinan tulille paria päivää ennen herkuttelua. Kätevä emäntä puolestaan menee suoraan asiaan ilman turhia uotteluita. Valitse tiimisi. Suosittelen jälkimmäistä.

Blinivohvelikakku

  • 3 luomumunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 75 g voisulaa
  • 1 dl kivennäisvettä
  1. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Lisää kermaviili ja maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan.
  3. Kääntele jäähtynyt voisula mukaan ja jätä puoleksi tunniksi tuumailemaan.
  4. Sekoita kivennäisvesi mukaan ja paista voilla sivellyllä vohveliraudalla kypsiksi.

Täyte

  • lämminsavulohta
  • maustamatonta tuorejuustoa
  • kermaviiliä
  • punasipulia silputtuna
  • tilliä, mustapippuria, sokeria, valkosipulijauhetta, sitruunanmehua
  • + mätiä ja keitettyjä luomumunia koristeluun
  1. Sekoita täytteen ainekset,
  2. tarkista maku,
  3. kokoa kakku,
  4. koristele
  5. ja ei muuta ku ääntä kohti!