Britakakku on tyypillinen kesäjuhlien tarjottava. Täytteeksi sopivat niin kesän ensimmäiset raparperit, mansikat kuin mustikatkin. Mikäli edellä mainittuja joutuu vielä hetken odottelemaan, kannattaa kurkata pakastimeen ja hyödyntää viime kesän viimeisiä. Eikä suotta tarvitse odotella keskikesän kemuja, tätä ihanuutta voi loihtia vaikka samantien!
Pohja
3 luomumunan keltuaista
1 kokonainen luomumuna
100 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl mantelijauhetta
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vatkaa kananmuna, keltuaiset ja sokerit kevyesti.
Lisää loput ainekset, viimeisenä jäähtynyt voisula.
Vuoraa n. 30×25 cm suorakulmainen vuoka leivinpaperilla.
Levitä taikina paperille. Jätä odottamaan ja valmista päällyskerros: