Tehdään aikamatka 70-luvun Ranskaan. Ei hätää, se on kaukana meidän sen aikaisista iloisen kirjavista muovimukeista ja kellastuneista kukkaverhoista. Istuskellaan iltapäivää tunnelmallisessa kahvilassa. Komea nuorukainen vinguttaa vienosti viulua viereisessä kadunkulmasssa. Tarjoilija tuo eteesi tyylikkään menun, josta et ummikkona ymmärrä tietenkään tuon taivaallista. Osoitat summanmutikassa sormellasi yhtä jälkiruokaa, tietämättä mitä tuleman pitää.
Nyt kävi munkki! Tai paremminkin pannukakku! Ei aikaakaan, kun nenän edessäsi nököttää näet Clafoutis! Parasta, mitä Ranska, tuo ruokakulttuurin kehto, on keksinyt. Makea, vanukasmainen pannukakku, joka kätkee sisälleen satokauden makeimmat kirsikat. Kun pannukakku on pistelty poskeen, voidaan viipyilemättä palata suorinta tietä Suomeen. Tallustellaan torille, kirsikoita koriin ja kotikeittiöön kokkailemaan!
Siinä missä Ranskassa kyseinen herkku kyllästetään kermalla, versiossani käytän kotoisaa kermaviiliä. Ja täten ihan kylmänviilisti voidaan todeta, ettei tuotos kalpene ranskattaren rinnalla ripaustakaan!
Vinkki!
Kokeile kirsikoiden tilalla aprikooseja, persikoita, luumuja, omenapaloja tai marjoja!