Herkkuhäkärä on ihan just kohtapuoliin täällä. Samoin on muuten ystävänpäiväkin, ihan nurkan takana.
Keinot on vähissä ja jotain pitäis keksiä. Onni tässä onnettomuudessa, nimittäin hätiin rientää Reseptiperjantai 112!
Nimensä mukaisesti, tuo avun niin makeanhäkärään kuin ystävänkin yllättämiseen.
On siis aika éclairin, tuon pitkähkön ranskalaisen suklaakuorrutteisen suupalan. Tällä kertaa tarkoitan tuulihattuleivosta! Päästetään makumaailman mainio parivaljakko pistelemään parastaan. Appelsiini on sekä satokauden sankari, että tumman suklaan paras ystävä.
Éclairit
1 dl maitoa
1 dl vettä
100 g voita
2 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
2 dl vehnäjauhoja
4 luomumunaa
Mittaa teräskattilaan maito, vesi, kuutioitu voi, vaniliinisokeri ja suolaripaus.
Kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoitellen.
Nosta kattila liedeltä ja lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes saat kattilan reunoilta irtoavan taikinapallosen.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää kananmunat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
Tuuppaa taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle uunipellille reilun 10 cm pituisia tankoja.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Nosta ritilälle jäähtymään.
Suklaaganache
30 g voita
1,5 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
Sulata voi kattilassa, lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Nosta levyltä ja lisää paloiteltu suklaa.
Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
Anna hieman jäähtyä ja kasta halkaistujen éclairien kannet ganacheen, ripottele päälle mieluisia koristeita (kuvassa rouhittua pähkinää) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Yritä olla syömättä loppua ganachea, käytetään sitä leivosten täyttämisessä.
Lisäksi
Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Kokoaminen
Lisää appelsiinin kuoriraaste kansien dippailusta ylijääneeseen ganacheen ja sipaise sitä leivospohjille.
Pursota päälle kermavaahtoa, nosta kansi päälle ja syö sopivassa seurassa.