×
Gugelhupf

Gugelhupf

       

Kun kahvihammasta kolottaa ja kyytipojaksi kaivataan jotain ”ei niin makeaa, mutta silti maistuvaa”, on syytä suunnata suut Saksaan! Ei anneta vaikean nimen hämätä, onhan kyseessä kuitenkin sokerikakun ja vehnäleivän vaikuttavin yhdistelmä! Tämä vehnänen ei ole liian makeaa ja säilyy hyvin, siispä sopivaa arjen kahvihetkiin!

  • 150 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 4 luomumunaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöistä rasvaa reilun kokoisessa kulhossa.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
  3. Lisää seos rasvan joukkoon.
  4. Jatka vatkaamista ja lisää vähän kerrallaan jauhot, sokeri ja munat.
  5. Yhdistä viimeisenä mukaan rusinat ja sitruunan raastettu kuori.
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  7. Jätä lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan noin 1,5 tunnin ajaksi.
  8. Paista kakkua 150 asteisen uunin alatasolla noin tunnin verran.

Kakku on hyvin säilyvää, mutta sopii myös pakastettavaksi!