×
Hedelmäkakkulevy

Hedelmäkakkulevy

       

Se aika vuodesta, kun päivistä meinaa tyystin loppua tunnit. Lahjojen paketointia paniikissa, hellan huomassa hikipäässä hääräilyä, kotikin kontattava kiiltäväksi. Stressiä sen seitsemää sorttia, kun koko maailma pitäisi saada vikkelästi valmiiksi.

Paitsi että ei muuten tarvii. Vähän vähemmän on kyllin hyvä. Ei haittaa, jos hattuhyllyllä on muutama pölypallero. Sielläpähän on tallessa. Ne viime tingassa hommatut heräteostoksetkin kannattaa unohtaa. Säästytään siltä välipäivien palautusrumbalta ja muutenkin pahalta mieleltä. Niin ja mitä niihin tarjoiluihin tulee, niin vähemmän on monesti enemmän. Ei mene sitten juhannus pupeltaessa pakastimen perältä lanttulaatikoita ja piparipullia.

Takaisin todellisuuteen. Kiire siulla siellä on kumminkin, joten tässä tulee perinteisen hedelmäkakun pikaversio. Paistuu nopeasti ja näppärästi pienellä uunipellillä ja katoaa parempiin suihin silmänräpäyksessä!

  • 100 g sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
  • 100 g sukaattia
  • 100 g sokeroitua hedelmämixiä (sis. punaista ja vihreää kirsikkaa jne.)
  • 1,5 dl rusinoita
  • 2 dl glögiä
  1. Laita kuivahedelmät glögiin maustumaan muun puuhailun ajaksi.
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 luomumunaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.
  3. Lisää mukaan appelsiinin raastettu kuori ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Kääntele lopuksi joukkoon marinoituneet hedelmäpalaset glögineen päivineen.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 20×30) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä, sihtaa halutessasi päälle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.
  7. Tarjoile glögin kera tai joulun kahvipöydässä!

Ps. Paranee muuten vanhetessaan. Tai siis olettaisin, näin ei vaan ole vielä ehtinyt käymään..