×
Herkkuhyrrät

Herkkuhyrrät

       

Hysteerisen hyvät herkkuhyrrät ovat parasta pyöräytettävää viikonlopun kahvipöytään. Paista ja maista vaikka! 😍

Rullailemisiin!

Herkkuhyrrät

  • 1 dl maitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 rkl luomuhunajaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 3 luomumunaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ~10 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voisulaa

Väliin voita, valkosipulijauhetta ja persiljaa + voiteluun luomumuna

  1. Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi.
  2. Nakkaa hiivapussi, makeutus, suola ja munat mukaan.
  3. Lisää kaurahiutaleet ja alusta jauhot mukaan.
  4. Lopuksi vaivaa voisula vielä taikinaan.
  5. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  6. Kauli levyksi jauhoitetulle pöydälle.
  7. Voitele pehmeällä voilla, johon valkosipulijauhe ja persiljasilppu on sekoitettu.
  8. Rullaa ja leikkaa noin viiden sentin levyisiksi paloiksi.
  9. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka (halk. n. 22 cm) leivinpaperilla ja asettele paloja väljästi vuokaan (ohjeesta tulee kaksi vuoallista).
  10. Tai vaihtoehtoisesti levitä palat yhteen suurempaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
  11. Anna kohota peitettynä.
  12. Voitele ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kauniin kypsiä!

Parhaimmillaan vielä hiukan lämpimänä!