Herkkuhyrrät
Hautoen hyvää
Suolainen leivonta
Hysteerisen hyvät herkkuhyrrät ovat parasta pyöräytettävää viikonlopun kahvipöytään. Paista ja maista vaikka! 😍
Rullailemisiin!
Herkkuhyrrät
- 1 dl maitoa
- 2 dl vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 rkl luomuhunajaa
- 1,5 tl suolaa
- 3 luomumunaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- ~10 dl vehnäjauhoja
- 100 g voisulaa
Väliin voita, valkosipulijauhetta ja persiljaa + voiteluun luomumuna
- Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi.
- Nakkaa hiivapussi, makeutus, suola ja munat mukaan.
- Lisää kaurahiutaleet ja alusta jauhot mukaan.
- Lopuksi vaivaa voisula vielä taikinaan.
- Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kauli levyksi jauhoitetulle pöydälle.
- Voitele pehmeällä voilla, johon valkosipulijauhe ja persiljasilppu on sekoitettu.
- Rullaa ja leikkaa noin viiden sentin levyisiksi paloiksi.
- Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka (halk. n. 22 cm) leivinpaperilla ja asettele paloja väljästi vuokaan (ohjeesta tulee kaksi vuoallista).
- Tai vaihtoehtoisesti levitä palat yhteen suurempaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
- Anna kohota peitettynä.
- Voitele ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kauniin kypsiä!
Parhaimmillaan vielä hiukan lämpimänä!