On aika suunnata nokat kohti marjapuskia ja kerätä kesän kypsyttämät marjat matkaan talven tuiskuihin! Jos reippaat räkättirastaat rapsivat koko tämän vuoden sadon, niin eipäs hätää, sillä näihin herkkusiin voit käyttää myös viimevuotisia pakastimen perukoilta. Kirpeät herukat kesyyntyvät täyteläisen maapähkinävoin matkassa maukkaiksi makupaloiksi!
3 luomumunaa
1,5 dl fariinisokeria
75 g voita
100 g maapähkinävoita
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta jogurttia
3 dl punaherukoita
Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Sulata voi ja maapähkinävoi ja jätä jäähtymään.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon yhdessä jogurtin kanssa.
Lisää myös jäähtynyt rasvaseos ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele lopuksi joukkoon punaherukat.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan tai voideltuihin muffinipellin koloihin.
Paista herkkusia 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.