×
Höyhenenkevyt munavoi

Höyhenenkevyt munavoi

       

Ajatuksena voin jättäminen pois munavoista melkein itkettää. Miten ihmeessä tuo keventelijöiden keskuudessa kulovalkean tavoin levinnyt levite on kuuna päivänä saanut mahdollisuuden leipäni päällä?

Tarina alkaa eräästä tavallisesta torstai-illasta.

Ei VOI olla totta! Kuumille karjalanpiirakoille piti saada munavoita, mutta kylmiön kolkassa kyyhöttävä voipaketti loisti poissaolollaan. Perähörölän perimmäisestä nurkasta ei noin vain kuules kurvailla kylille kauppaan. Korvan taakse taannoin tyrkätystä ideasta oli aika jalostaa jotain karjalanpiirakoille kelvollista. Tämä kevyempi munavoi ei maistu tylsästi terveydeltä ja on kaikkea muuta kuin kuiva! Perinteisellä munavoilla on edelleen paikka pitoloissa, mutta arkiaamuina tämä höyhenenkevyt kaveri on kovin tervetullut proteiinilisä leivälleni!

Höyhenenkevyt munavoi

  • 4 luomumunaa keitettynä
  • 200 g raejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • kourallinen silputtua ruohosipulia tai persiljaa
  • (valkosipulijauhetta)
  1. Silppua kananmunat lautaselle haarukalla.
  2. Kippaa kulhoon ja yhdistä mukaan muut aineet.
  3. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  4. Sopii leivän päälle, uuniperunan kylkeen tai suolaisten lettujen kaveriksi!