×
Hunajakakku

Hunajakakku

       

Sydänsuruja tai vatsanpuruja, kylään tulijoita tai talven hulinoita. Hunajakakku hyppää kehiin, kun elämä heittää soraa suuhun ja kiviä tielle. Se pyöräytetään pöytään niin isompiin kekkereihin, kuin keskiviikoksi kavereillekin. Voidaan puhua todellisesta jokapaikan höylästä! Se helpottaa hitusen liian harmaita hetkiä, tuo hymyn huulille ja huusholliin hurmaavan tuoksun. Vaikka helppo herkku leivotaan varsin vaatimattomista raaka-aineista ja vieläpä ilman voita, on lopputulos mielettömän mehevä. Tätä pehmeää pumpuliunelmaa pupeltaessa maailma parantuu ja huolet hupenee!

  • 4 luomumunaa
  • 1,5 dl luomuhunajaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 1 appelsiinin kuoriraaste

Kostutukseen:

  • 1 appelsiinin mehu
  • 0,5 dl luomuhunajaa
  1. Vatkaa kananmunat ja hunaja vaahdoksi.
  2. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.
  4. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-170 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  6. Kuumenna kostutusliemi ja valele lämmin kakku liemellä.
  7. Anna jäähtyä vuoassa ennen tarjoilua.