Päästetään ääneen pomminvarmojen piirakoiden kultaiseen kerhoon kuuluva klassikko. Jauhelihapiiras on iltapalapöydän kiistaton kunkku! Ääntä kohti siis!
Jauhelihapiiras
Pohja
1 luomumuna
1,5 dl maitoa
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruishiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kananmunan rakenne rikki kulhossa ja lisää maito ja jäähtynyt voisula.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan.
Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turpoilla tovi.
Levitä sitten jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita jääkaappiin uottelemaan.
Täyte
400 g jauhelihaa
2 sipulia
suolaa, mustapippuria ja valkosipulijauhetta maustamiseen
pari porkkanaa raastettuna
1 prk yrttimaustettua fetaa
3 luomumunaa
3 dl maitoa
juustoraastetta pinnalle
Paista jauheliha öljyssä pannulla.
Lisää silputut sipulit ja anna kuullottua.
Lisää porkkanaraaste ja paistele hetki.
Mausta.
Sekoita fetajuusto mukaan.
Levitä täyte piirakkapohjalle.
Yhdistä munamaidon ainekset ja kippaa päälle.
Viimeistele juustoraasteella.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia. Uunin tehosta riippuen.
Hoi! Tämä on perusohje, jota saa rohkeasti muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Täytteeseen sujahtaa niin ananas- kuin persikkakuutiotkin, vihanneslokeron viimeiset kirsikkatomaatit ja paprikan puolikkaat. Eikä haittaa, jos jääkaapista ei löydy fetaa, piirakka on mainiota ilmankin. Jauhelihan voi myös korvata vastaavalla kasviproteiinivalmisteella. Vain mielikuvitus on rajana ja sehän on ihan rajaton!