×
Joulujuustokakku

Joulujuustokakku

       

Se aika vuodesta, kun vierasvarat nousevat arvoon arvaamattomaan.

Iloiset yllätysvieraat ovat ennemminkin sääntö kuin poikkeus ja sukulaiset, no nekin tulla tupsahtavat yleensä ihan pyytämättä. Tämä kakku senkun paranee vanhetessaan ja mikä parasta, sen syömiseen ei edes tarvitse vieraita. Menee viimeistä murua myöten kumminkin! ❤

Joulujuustokakku

  • 200 g pipareita
  • 75 g voita
  • 5 luomumunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 rkl vanilliinisokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 appelsiinin kuoriraaste ja 1/2 dl mehua
  1. Jauha piparit hienoksi.
  2. Sulata voi ja sekoita piparimuruun.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja voitele reunat.
  4. Painele piparimuru pohjalle ja reunoille.
  5. Nakkaa jääkaappiin uottelemaan.
  6. Sekoita kaikkia täytteen aineksia sähkövatkaimella muutama minuutti.
  7. Kaada piparipohjan päälle.
  8. Lykkää 150 asteisen uunin alatasolle paistumaan reiluksi tunniksi, tää kakkunen kypsyi ~ 70 min.
  9. Laske tarvittaessa lämpöä paiston loppupuolella.
  10. Anna jäähtyä rauhassa ja irrota vuoasta.

Juustokakku on parhaimmillaan kylmänä, kun maut ovat tasoittuneet. Voi juku! Ihan supernam! 😋