Tämä voisi olla askarteluohje kuusenkoristeisiin, vaan ei ole. Nyt pyöritään nimittäin parempien asioiden äärellä. Gluteiinittomat suklaapallot, nuo suussasulavat pienet suupalaset ovat oikeita oikoteitä jouluonneen! Nämä jauhottomat jouluherkut sulattaa keliaakikonkin sydämen! Saa tykästyä!
Joulupallot
Pohja
200 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
4 luomumunaa
Sulata suklaa ja voi.
Lisää sokerit ja mausteet.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sihtaa kaakaojauhe mukaan.
Lopuksi lisää munat yksi kerrallaan pallovispilällä sekoittaen.
Voitele kakkuvuoka (halk. n. 20 cm) ja kaada taikina vuokaan.
Paista 150-175 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Lisäksi
50 g pehmeää voita
1/2 dl maitoa
Kaakaojauhetta ja kanelia
Murustele kakkutaikina kulhoon.
Lisää voi ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Lykkää jääkaappiin jähmettymään.
Pyörittele palloiksi.
Sekoita kaakaojauheeseen kanelia maun mukaan ja pyörittele pallot kauttaaltaan. Nam!