×
Joulutortut 2.0

Joulutortut 2.0

       

Meinaako voitaikinatorttuset tarttua kitalakeen? Harmittaako, kun haukatessa se luumumarmeladi on niin lähellä, mutta silti niin kaukana? Eikä sitä hilloa kyllä joka puraisulle piisaa, ei sitten millään. Kaikki kurjuus loppuu aikanaan, joulutortut 2.0 korjaa edellämainitut ongelmat ja itseasiassa enemmänkin. Aattoaamun riisipuuron rippeet saavat uuden elämän näissä nopeasti valmistuvissa herkuissa!

  • n. 5 dl kylmää riisipuuroa
  • 3 pientä luomumunaa
  • 50 g voisulaa
  • ripaus suolaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 1 rkl sokeria
  • päälle luumumarmeladia
  1. Sekoita kylmään riisipuuroon munat, voisula ja suolaripaus.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vikkelästi tasaiseksi taikinaksi.
  3. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Levitä kekosia lusikalla ja tee keskelle monttu, varo rikkomasta montun pohjaa.
  5. Lusikoi luumumarmeladia monttusiin.
  6. Paista 225 asteisessa uunissa noin kymmenisen minuuttia, tai kunnes torttuset ovat saaneet hiukan väriä pohjaan ja päälle.
  7. Anna jäähtyä ja nauti!