×
Juhannushalko

Juhannushalko

       

Juhannustaioista puheen ollen, jätetään ne niityllä pyörimiset ja kaivoon katselemiset tänä vuonna väliin.

Tie sulhon sydämeen käy halon kautta. Sillä selvä.

Juhannushalko

  • 4 luomumunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vanilliinisokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  1. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon ilmavasti nostellen.
  3. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 30×30 cm).
  4. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  5. Kumoa toiselle leivinpaperille, peitä keittiöpyyhkeellä ja jätä jäähtymään.

Täyte

  • Raparperi-mansikkahilloketta, omenasosetta, mansikkasurvosta tai -hilloa, tai ihan mikä juhannuksen makunystyröitä miellyttää.
  • + kermarahkaa

Kuorrute

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • + suklaarouhetta
  1. Kokoa halko.
  2. Levitä pohjalle hilloa ja kermarahkaa.
  3. Rullaa kääretortuksi jättäen saumapuoli alle.
  4. Leikkaa päädyt siistiksi ja nosta tarjoiluvadille.
  5. Valmista kuorrute notkistamalla tuorejuusto.
  6. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sulatettu suklaa.
  7. Kuorruta halko ja koristele vielä rouhitulla suklaalla ja koivun lehdillä.