Juhannushalko
Kotvan kokkailua
Makea leivonta
Juhannustaioista puheen ollen, jätetään ne niityllä pyörimiset ja kaivoon katselemiset tänä vuonna väliin.
Tie sulhon sydämeen käy halon kautta. Sillä selvä.
Juhannushalko
- 4 luomumunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 tl vanilliinisokeria
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon ilmavasti nostellen.
- Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 30×30 cm).
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- Kumoa toiselle leivinpaperille, peitä keittiöpyyhkeellä ja jätä jäähtymään.
Täyte
- Raparperi-mansikkahilloketta, omenasosetta, mansikkasurvosta tai -hilloa, tai ihan mikä juhannuksen makunystyröitä miellyttää.
- + kermarahkaa
Kuorrute
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g valkosuklaata
- 1 sitruunan kuoriraaste
- + suklaarouhetta
- Kokoa halko.
- Levitä pohjalle hilloa ja kermarahkaa.
- Rullaa kääretortuksi jättäen saumapuoli alle.
- Leikkaa päädyt siistiksi ja nosta tarjoiluvadille.
- Valmista kuorrute notkistamalla tuorejuusto.
- Lisää sitruunan kuoriraaste ja sulatettu suklaa.
- Kuorruta halko ja koristele vielä rouhitulla suklaalla ja koivun lehdillä.