Juustokohokkaat
Kotvan kokkailua
Alkuruoka, Suolainen leivonta
- 50 g voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 4 keltuaista
- Ripaus suolaa ja pippuria
- 150 g voimakkaan makuista juustoraastetta
- 4 valkuaista
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot.
- Anna kypsyä muutama minuutti miedolla lämmöllä.
- Lisää maito koko ajan sekoittaen ja anna pulpahtaa.
- Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan hieman jäähtyneeseen seokseen.
- Mausta ja lisää myös juustoraaste joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Yhdistä valkuaisvaahto varovasti käännellen kohokasmassaan.
- Kaada seos voideltuihin paistonkestäviin astioihin ja jätä reilusti kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia.
- Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, vaan anna kohokkaiden kohota rauhassa kauniin kullanruskeiksi.
Kohokkaat maistuvat esimerkiksi raikkaan salaatin, hyvän leivän ja kuusenkerkkäsiirapin kanssa!