Juustopiirakka
Viime viikon makea piiras valloitti monien sydämet, siispä nyt on helppotekoisen suolaisen aika! Tämä jokapaikan höylä sopii lounaalla salaatin seuralaiseksi, kahvipöytään tai iltateelle ja maistuu myös kylmänä.
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 120 g voita
- 1 luomumuna
- Sekoita suola vehnäjauhoihin.
- Nypi joukkoon pehmeä voi ja lisää viimeisenä kananmuna.
- Laita taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
- 4 luomumunaa
- 2,5 dl maitoa
- 300 g vahvanmakuista juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
- Paista juustopiirakkaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.