Viime viikon makea piiras valloitti monien sydämet, siispä nyt on helppotekoisen suolaisen aika! Tämä jokapaikan höylä sopii lounaalla salaatin seuralaiseksi, kahvipöytään tai iltateelle ja maistuu myös kylmänä.
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
120 g voita
1 luomumuna
Sekoita suola vehnäjauhoihin.
Nypi joukkoon pehmeä voi ja lisää viimeisenä kananmuna.
Laita taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
4 luomumunaa
2,5 dl maitoa
300 g vahvanmakuista juustoraastetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
Paista juustopiirakkaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.