×
Kaamoskakku

Kaamoskakku

       

Nyt ei revitellä rasvalla, vaan rahkalla!

Tammikuussa kahvikakku valmistuu ilman rasvaa. Jääkaapeissa voipaketit loistaa poissaolollaan, mutta herkkuhäkärä se härnää vielä joulun jälkeenkin. Kauppareissulla kärryt täyttyy toivottomuudesta ja mauttomasta maitorahkasta. Ai että meinaako masentaa? Heitetään hanskat tiskiin tai taiotaan Kaamoskakku kahvipöytään. Valitaan jälkimmäinen ja tasapaksulta tuntuva tammikuu on taklattu!

  • 5 luomumunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rs (100 g) sokeroituja appelsiinin kuoripaloja
  • 1 dl rusinoita
  1. Vaahdota munat ja sokerit.
  2. Lisää mukaan sitruunan kuoriraaste sekä maitorahka ja sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Lopuksi kääntele sekaan appelsiinin kuoripalat ja pikkuisen pienityt rusinat.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
  6. Paista 150-175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kaamoskakku kannattaa pupeltaa leipomispäivänä tai viimeistään seuraavana. Rasvattomana se saattaa muuten kuivahtaa. Mikäli et jostain syystä kaikkea syö, pakasta pahemman päivän varalle!