×
Kahden raaka-aineen ihmekeksit

Kahden raaka-aineen ihmekeksit

,        

Sanoiko joku, että näin joulun alla helppojen herkkujen ohjeita on liikaa? Ei. Ei sanonut. Siispä isketään kehiin kahden raaka-aineen ihmekeksit. Nuo suolaiset suupalaset jotka ovat sopivaa pientä purtavaa lämpimän glögilasin viereen.

Ps. Passaa muuten aika monelle. Kuten jauho- ja pähkinäallergikolle, keto-kavereille ja keliaakikoille. Ihan näin muutamia mainitakseni.

Kahden raaka-aineen ihmeet

  • 4 luomumunan valkuaista
  • 2 dl juustoraastetta
  • (valkosipulijauhetta tai muuta mieluista maustetta)
  1. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
  2. Nostele juustoraaste ja mauste varovasti käännellen sekaan.
  3. Lykkää pyöreällä, suurehkolla tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pikkuleiviksi.
  4. Paista 150 asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia, sammuta uuni ja anna kuivahtaa pari tuntia.

Ps. Kahdella raaka-aineella pärjää passelisti, kun valitsee voimakasta juustoa. Lämmin suositus lykätä joukkoon kuitenkin esim. valkosipulijauhetta. Tulee ylihyvää.