Kananmunapiirakka
Kananmunat sopivat mainiosti myös piirakan pääraaka-aineeksi. Kun kaapista uupuu kinkut, lihat ja lohet, kehiin hyppää kananmunat! Nyt ei käytetä kaukaa kärrättyä riisiä, vaan kotimaista ohraa ja lähistön luomumunia!
Pohja
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl rakuunaa
- ripaus suolaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste.
- Painele taikina voidellun pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
- 2 dl ohrasuurimoita keitettynä
- 5 luomumunaa keitettynä
- 2 sipulia kuullotettuna
- 1 prk kermaviiliä
- 2 luomumunaa
- ripaus suolaa
- 1 tl dijon-sinappia
- persiljasilppua
- juustoraastetta
- Sekoita keitetyt ohrasuurimot, keitetyt ja hienonnetut kananmunat sekä kuullotettu sipuli keskenään.
- Kaada seos pohjan päälle.
- Sekoita munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon kermaviili ja mausteet.
- Kaada seos täytteen päälle.
- Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa puolisen tuntia.