×
Karpalokorppuset

Karpalokorppuset

       

Karpaloa harvemmin näkee leivonnassa, mutta tässä on oiva resepti täyteläisen kahvijuoman tai teen kaveriksi. Hurjimmat dippaa korppuset espressoon.

  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 3 luomumunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 150 g kuivattuja karpaloita
  1. Vaahdota voi ja sokerit.
  2. Lisää kananmunat yksitellen napakasti vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Hienonna karpaloita veitsellä pienemmiksi ja sekoita joukkoon.
  5. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä uunipellin pituisiksi pötköiksi.
  6. Lykkää leivinpaperin päälle ja litistä hiukan.
  7. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, leikkaa vinottain korppusiksi ja nosta leikkuupinta ylöspäin.
  8. Paista vielä kymmenisen minuuttia 150 asteessa.