Karpalokorppuset
Kotvan kokkailua
Makea leivonta
Karpaloa harvemmin näkee leivonnassa, mutta tässä on oiva resepti täyteläisen kahvijuoman tai teen kaveriksi. Hurjimmat dippaa korppuset espressoon.
- 100 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 150 g kuivattuja karpaloita
- Vaahdota voi ja sokerit.
- Lisää kananmunat yksitellen napakasti vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Hienonna karpaloita veitsellä pienemmiksi ja sekoita joukkoon.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä uunipellin pituisiksi pötköiksi.
- Lykkää leivinpaperin päälle ja litistä hiukan.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, leikkaa vinottain korppusiksi ja nosta leikkuupinta ylöspäin.
- Paista vielä kymmenisen minuuttia 150 asteessa.