No satavarmasti paha mennä sanomaan, mutta veikkaisin, että veikeillä välipaloilla pötkitään jo aika pitkälle! Kuten näillä kaurakorppusilla. Toisinaan tällainen tyrkättiin suuhun samalla kun juostiin kiireessä kouluun, joskus pupellettiin pulpetin pielessä. Aina päivän päätteeksi repun pohjalla rapisi kuitenkin vain muruset.
Ihan vinkki vitosena vanhemmalle väelle: koittakaa kahvin kanssa. Maistuu pullalle.
6 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
2,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 dl sokeria
75 g voisulaa
3 luomumunaa
1 prk maitorahkaa
Voiteluun 1 luomumuna
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki kulhossa rahkan kanssa.
Lisää kuivien aineiden joukkoon.
Lopuksi kääntele voisula mukaan.
Anna taikinan tuumia muutama minuutti.
Leivo jauhoitetulla pöydällä neljäksi pötköksi.
Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille (2 per pelti).
Litistä hieman, voitele halutessasi kananmunalla ja paista vartin verran 200 asteessa tai kunnes kauniin värisiä.
Leikkaa paloiksi, käännä leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä viitisen minuuttia.