×
Kauraletut kyytipoikineen

Kauraletut kyytipoikineen

       

Sanoovat, että helle hävittää ruokahalun. Tiiätkö tunteen?

No en miekään. Enkä etenkään, kun pöytään pistetään pino kauralettuja. Mikäli myönnät olevasi herkkuhiiri henkeen ja häntään, on ihan hyvä, ettei koko kesä mene pullamössön pupeltamiseksi. Tämän periaatteen pohjalta syntyi aikoinaan nämä kerrassaan koukuttavat kauraletut. Ravintoarvoiltaan ryhdikkäiden, rapeareunaisten lettusten ei tietenkään tarvitse maistua tylsästi terveydeltä. Päinvastoin! Nyt ratsastetaan herkullisuuden aallonharjalla, hyppää kyytiin!

Jos lettuhillo on päässyt loppumaan, nappaa talteen myös nopea raparperikompotin ohje. Kun haluat tehdä ravintolatasoisen jälkkärin, viimeistele annos crumblella, joka nimestään huolimatta valmistuu helpommin kuin uskotkaan!😋

Kauraletut

  • 6 dl maitoa
  • 3 luomumunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  1. Sekoita ainekset kulhossa ja anna turvota hetkinen ennen paistelua.

Raparperikompotti

  • 1/2 l raparperipaloja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • kanelitanko ja vaniliinisokeria
  1. Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokeri, vesi ja kanelitanko.
  2. Kiehuttele miedolla lämmöllä vartin verran.
  3. Mitä kauemmin seos kiehuu, sitä paksumpaa siitä tulee.
  4. Mausta lopuksi vaniliinisokerilla.
  5. Kanelitangon voi korvata lisäämällä joukkoon jauhettua kanelia lopuksi.

Kauracrumble

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus sormisuolaa
  1. Sulata voi paistinpannussa.
  2. Lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
  3. Paahda muutama minuutti, mutta älä päästä palamaan.
  4. Lisää sormisuola.
  5. Anna jäähtyä ja rapeutua.