Keket
Koska juhannus on just nyt eikä melkein, mitään monimutkaisia kakkuja ei kannata enää käydä kokoleimaan, saati kokeilemaan. Jaan nyt reseptin, joka onnistuu helposti, vaikka helle olisi jo hulahtanut hattuun.
Kun keskikesän keksileivokset eli kavereiden kesken ”keket”, kannetaan pöytään, muuttuu kehnommatkin kekkerit kertaheitolla kelvollisiksi.
Ps. Mutakakkua muistuttavia keksejä voi vallan mainiosti mutustella sellaisenaankin. Erittäin hyviä etenkin öisin.
Keket (12 kpl)
- 150 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 3 luomumunaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
- Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kasarissa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet suklaarouheineen taikinaan.
- Kääntele tasaiseksi ja anna taikinan tuumailla 10 min. jääkaapissa.
- Levitä kahdella ruokalusikalla keoiksi leivinpaperin päälle, noin 6 kpl/pelti.
- Paista 150-170 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
- Anna jäähtyä.
Keksien päälle:
- Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
- Mansikoita
Kokoa keket!