×
Kepposkakku

Kepposkakku

       

Mistä on mehevä suklaakakku tehty?

No tähän aikaan vuodesta, tietenkin kesäkurpitsasta!

Satokauden satoisa sankari, kesäkurpitsa, sopii niin suolaiseen kuin makeaankin, tällä kertaa suussasulavaan suklaakakkuun.

Kun nimeksi lykätään kepposkakku, kesäkurpitsaa kammoksuvat kaveritkin kelpuuttavat tämän kahvipöytään. Ja jatkossa kaveeraavat kernaasti kera kesäisen kurpitsan.

Kepposkakku

  • 4 luomumunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl vaniliinisokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 5 dl raastettua kesäkurpitsaa
  1. Vaahdota munat ja sokerit.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  3. Sulata suklaa ja sekoita rypsiöljyyn.
  4. Yhdistä kaikki keskenään, myös kesäkurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. n.24 cm).
  6. Voitele reunat ja pohjaa voilla.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista alatasolla 170 asteisessa uunissa noin tunnin verran.
  8. Pienennä tarvittaessa lämpöä 150 asteeseen paiston loppuvaiheessa.
  9. Anna jäähtyä, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään.
  10. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Nam!