Kesäkurpitsakiusaus
Hautoen hyvää
Pääruoka
Olitpa sitten keliaakikko, kasvissyöjä, ketogeenistä ruokavaliota noudattava tai jotain tältä väliltä. Tää on siulle! 💚
Kesäkurpitsakiusaus
- pari kesäkurpitsaa
- 2 rs ruohosipulituorejuustoa
- 100 g juustoraastetta
- 4 luomumunan keltuaista
- 4 luomumunan valkuaista
- puolikkaan sitruunan kuoriraaste
- suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta
- oliiviöljyä
- mantelilastuja halutessasi
- Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi levyiksi ja jätä uottelemaan.
- Sekoita tuorejuustot, juustoraaste ja keltuaiset kulhossa.
- Mausta suolalla, pippurilla valkosipulilla ja sitruunalla.
- Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja nostele tuorejuustoseokseen.
- Voitele neliönmallinen uunivuoka öljyllä.
- Lado vuoan pohjalle ensin kerros kesäkurpitsaviipaleita ja sivele oliiviöljyllä.
- Levitä tuorejuustoseosta päälle ja peittele kesäkurpitsaviipaleilla.
- Toista niin monta kertaa että kaikki tuorejuustoseos on käytetty, päällimmäinen kerros kesäkurpitsaa.
- Voitele ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Lykkää 175 astiseen uuniin n. 45 minuutiksi.
- Säpäkän uunin omistajat laskee paistolämpöä 150 asteeseen, niin tulee priimaa.
- Anna kiusauksen vetäytyä ennen tarjoamista.