Tarpeeksi monta päivää kun temuaa polttopuutalkoissa, alkaa klapit tulemaan jo uniin. Jottei homma rupeaisi maistumaan ihan puulta, pyöräytetään kahvipöytään halko. Luontaisesti gluteeniton rulla maistuu kaikille ja taas jaksaa. Halkohommia.
Keväthalko
6 luomumunaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita mukaan ilmavasti nostellen.
Lykkää leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kumoa toiselle leivinpaperille, peitä leivinliinalla ja jätä jäähtymään.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) mangorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
225 g säilykemangoa soseutettuna
Vaahdota kerma ja lisää muut ainekset mukaan.
Levitä jäähtyneelle torttulevylle ja kääri rullaksi.
Kuorrute:
300 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
100 g valkosuklaata sulana
1 sitruunan kuoriraaste
Notkista tuorejuusto ja lisää muut ainekset sekoittaen mukaan.
Anna tarvittaessa jähmettyä jääkaapissa kotva ennen kuorruttamista.
Sudi sulatetulla tummalla suklaalla ja viimeistele mintun lehdillä koivuhalon näköiseksi. Tai vähän sinne päin.