×
Kikhernekakku

Kikhernekakku

       

Kakku, jolla on aina paikka sydämessäni. Se on hämmästyttävän helppo ja nopea valmistaa, raaka-aineet varsin vaatimattomia ja lopputulos mielettömän mehevä. Mitäs sitä muuta täydelliseltä suklaakakulta vaatimaan?

Jauhoja tai voita ei muuten tällä kertaa tarvita lainkaan. Se joulusta jäänyt viimeinen suklaalevy sulaa sujuvasti tähän herkkuun. Kakkuun käytetään pahvitetroissa myytäviä, huuhtelemista vaille käyttövalmiita kikherneitä, jotka löytyvät kauppojen säilykehyllystä. Kun vuoan vuoraa esim. kookoshiutaleilla, on kakku myös gluteeniton.

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 prk (yht. 460 g) kikherneitä
  • 4 luomumunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  1. Sulata suklaa.
  2. Huuhtele kikherneet ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.
  3. Aja tasaiseksi massaksi.
  4. Lisää suklaasula ja surauta vielä sekaisin.
  5. Kaada voideltuun ja esim. kookoshiutaleilla vuorattuun (halk. 20 cm) vuokaan.
  6. Paista 150-170 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.