Pohditko siellä pää pyörällä passelia perjantaiherkkua?
Pähkäilyt sikseen! Näistä herkkusista ei hyvää puutu, eikä keliaakikkokaan suutu. Luontaisesti gluteenittomat pienet herkkuset ovat oikeita oikoteitä onneen!
Kookoshiutaleilla hunnutettujen pallosten alta paljastuu kahvilla terästettyä mehevää mutakakkua.
NY PALLOILLAAN!
Kookospalloset
Mutakakku
200 g tummaa suklaata
100 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4 luomumunaa
Sulata paloiteltu suklaa ja voi kasarissa.
Sekoita joukkoon sokerit ja suola.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää siivilän läpi kaakaojauhe sekä kananmunat yksi kerrallaan.
Vatkainta ei tarvita, pallovispilä passaa mainiosti.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. n. 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Anna jäähtyä rauhassa.
Mutakakkupohjan voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Lisäksi
50 g pehmeää voita
0,5 dl vahvaa, kylmää kahvia
Kookoshiutaleita
Murustele mutakakku käsin kulhoon.
Lisää pehmeä voi ja jäähtynyt kahvi.
Työstä tasaiseksi massaksi ja laita kotvaksi kylmään jähmettymään.
Pyörittele palloiksi.
Laita kookoshiutaleita kivankokoiseen kipposeen ja pyörittele pallot kauttaaltaan kookoksessa.
Anna jähmettyä kylmässä, mikäli maltat.
Periaatteessa nämä namupallerot säilyvät jääkaapissa. Käytännössä eivät, häviävät aina suht sukkelasti..