×
Koululaisen kokkelileivät

Koululaisen kokkelileivät

       

Onko kotiin kiiruhtavan koululaisen välipalavinkkiset vähissä?

Hyvä!

Nämä näppärät välipalaleivät valmistuvat käden käänteessä! Kasviksilla kyllästetty munakokkeli kelpaa niillekin, joiden mielestä pelkkien porkkanoiden pupeltaminen maistuu puulta. Kokkeilemisen arvoisen kokkelin alla vähän vanhempikin leipä nuortuu. Näillä nopeilla naposteltavilla karkoittaa niin nälkäkiukun kuin kasviskammonkin! Kokkeile vaikka!

Kokkelileivät

  • pätkä kesäkurpitsaa (n. 200 g)
  • 1 sipuli
  • pari porkkanaa
  • öljyä kuullottamiseen
  • 5 luomumunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1,5-2 dl juustoraastetta
  • kourallinen persiljaa
  • suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta…
  • 6 ruispalaa
  1. Kuutioi kesäkurpitsa, silppua sipuli ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullottele kasviksia, kunnes neste on haihtunut.
  3. Riko munien rakenne rikki kulhossa.
  4. Yhdistä joukkoon maito, juustoraaste ja mausteet.
  5. Kaada munaseos kasvisten sekaan ja sekoittele miedolla lämmöllä kypsäksi.
  6. Lado kokkelia kevyesti voideltujen ruispalojen päälle ja nauti!

Vinkki!

Paahda ruisleipäpalat tai kokeile muuta mieluista leipää! Nappaa tästä ideantynkä ja sovella, mitä kaapeista löytyy: kokkeliin käy kaikki aurinkokuivatuista tomaateista kylmäsavulohen kautta fetajuustoon, savukinkkuun ja meetvurstiin…