Ketoilijat, keliaakikot ja kaikki kaavoihin kangistuneet kuulolle!
Kutsuhuutonne on kuultu. Tässä sitä nyt tulee. Leipää ilman hiilihydraatteja.
Jauhopeukalo joutaa olemaan keskellä kämmentä. Jauhoja ei nyt nimittäin tarvita. Nämä neljän raaka-aineen kukkakaalileivät ovat kokeilemisen arvoisia kavereita.
Eikö kukkakaali kuulu kaveripiiriisi? Älähän hättäile, sen maku muuttuu leppoisaksi näissä leipäsissä. Joten varaudu syömään sanasi. Niin ja KukkaKetoLeipäset.
KukkaKetoLeipäset n. 12 kpl
1 iso kukkakaali
3 luomumunaa
3 dl (n. 170 g pussi) juustoraastetta
1 tl suolaa
Huuhdo ja pilko kukkakaali pienemmäksi.
Höyrytä tai keitä, kunnes palaset ovat kypsyneet.
Valuta ja soseuta esim. tehosekoittimessa.
Nakkaa lävikköön ja puristele ylimääräinen neste pois.
Anna jäähtyä.
Lisää muut aineet mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä noin sentin paksuisiksi leipäsiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet nätisti väriä.
Anna jäähtyä ja pupella mieluisten päällisten kera.