Meinaako mansikkakakut jäädä mataliksi? Jättääkö kahvipöytään taikoma torttukin toivomisen varaa? Eipä hätää! Kiitollinen kulhokakku onnistuu aina! Helpon ja nopean kakun kokoaminen on hauskaa puuhaa, johon perheen pienimmätkin voivat osallistua! Täytteitä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy ja kerroksia latoa niin monta kuin kulho vain vetää. Tässä luontaisesti gluteenittomassa ohjeessa säkenöimään pääsevät sesongin makeimmat mansikat!
Ohje
4 luomumunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi noin kymmenisen minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jätä pyyhkeen alle jäähtymään.
Täyte
4 dl kermaa
0,5 prk rahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 tl vaniliinisokeria
tuoreita mansikoita survottuna ja viipaileina
Vaahdota kerma.
Lisää rahka, vaniliinisokeri ja sitruunan raastettu kuori.
Sekoita tasaiseksi.
Lado lasikulhon pohjalle jäähtyneen kakkulevyn palasia, mansikkasurvosta ja kermarahkaa kerroksittain, kunnes kulho on täynnä.