”100 KERTAA KIITOS!
Kaksi vuotta sitten, haparoivin untuvikon askelin, lähdin luomaan reseptejä Kuorttisen luomumunien ympärille.
Tulevaisuutta sen suuremmin suunnittelematta ajattelin, että mennään resepti kerrallaan ja katsotaan kuinka pitkälle niitä riittää. Totta puhuen tallessa on edelleen se ruttuinen ruutuvihkosta repäisty sivu, johon olin suunnitellut muutamia munakkaita, muffinssit ja viisi variaatiota näistä. Homma lepäsi sen varassa, että ”kyl mie sit jotain keksin”.
Ja miehän keksin.
Ideoita syntyi kuin sieniä sateella. Nälkä kasvoi syödessä. Välillä on vähän räpiköity, mutta kuin vaivihkaa vahvistuttu. Opittu valtavasti ja alettu uskomaan, että ne omat siivet kantaa.
Aikoinaan syttynyt palo ruuanlaittoa, leivontaa, reseptien laatimista ja koko keittiöelämää kohtaan palaa suuremmalla liekillä kuin koskaan aikaisemmin.
Tää on ollut huima matka. Kanalan kavereiden lisäksi haluan kiittää kaikkia teitä kanssaleipojia ja innokkaita reseptieni kokeilijoita. On ollut ilo seurata, miten ohjeet ovat tuoneet kotikeittiöihin onnistumisia, huumaavia tuoksuja ja ennen kaikkea mainioita makuelämyksiä.
Tänään julkaistavaa 100. reseptiä on haudottu hitaasti ja hartaasti jo reilun vuoden verran. Se on odottanut sopivaa ajankohtaa julkaistavaksi. Kuorttisen kanakakku on kiitos koko kanalan katraalle tästä mielettömästä mahdollisuudesta. Reseptin muhkean leivän sisältä löytyy hysteerisen hyvää broileritäytettä, ananasta ja tietysti munavoita. Yhtään liioittelematta, tästä ei voileipäkakku paljoa parane…
Ai että nytkö ne ideat loppu?
No päinvastoin! Ideoita on aivan valtavasti. Reseptiperjantai pitää pienen tauon tässä kohtaa. Saatte rauhassa mutustella näitä sataa reseptiä. Löytyykö sieltä muuten omaa lempparia? 😊
Palataan kotvan kuluttua taas kokkailemaan.”
Lämpimin ajatuksin
Matleena
KUORTTISEN KANAKAKKU
Suolainen kakkupohja
Broileritäyte
Munavoi
Lisäksi
Kanakakun kokoaminen
Huom!
Älä säikähdä, kakusta tulee valtava. Se säilyy kuitenkin jääkaapissa hyvänä useamman päivän ja maistuu raikkaan salaatin kera lounaalla, päivällisellä, välipalana ja ihan millon vaan!