Australialaisten kansallisleivos Lamington, tuo kookoshunnulla kuorrutettu makea pieni kakkuruutu on vastustamaton herkku kahvipöydässä! Toisella puolen maailmaa väliin sujautetaan vielä hillot ja kermat, mutta tämä toimii näinkin, kokeile vaikka!
Pohja
4 luomumunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
115 g voita
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää viimeisenä jäähtynyt voisula ja sekoita tasaiseksi.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia ja jätä jäähtymään.
Leikkaa kakku 4-5 cm kokoisiksi paloiksi, peitä kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin tiivistymään (mikäli olet malttamaton, muutama tuntikin auttaa) .
Kuorrutus
4 dl kookoshiutaleita
75 g voita
1 dl maitoa
3 dl tomusokeria
1,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
Lämmitä maito ja voi kattilassa.
Kun voi on sulanut, nosta kattila levyltä ja lisää kuorrutteen loput ainekset sekaan.
Sekoita tasaiseksi.
Nappaa kakkupalan pohjasta tukeva ote esim. haarukkaa tai muuta pistintä apuna käyttäen ja kasta pala kerrallaan kuorrutteeseen.
Anna ylimääräisen valua kulhoon ja viimeistele kookoshiutaleilla. Leivoksen pohjaa ei tarvitse kuorruttaa.
Vinkki!
Kookoshiutaleet saa kätevästi levitettyä esim. seuraavasti: kaada kookoshiutaleet lautaselle ja töpöttele sivu kerrallaan hiutaleisiin, kunnes kookos on tarttunut tasaisesti kuorrutteen pintaan. Ja höpsis! Tyyli on vapaa, oma kädenjälki saa näkyä, pääasia että tekeminen on mukavaa!