×
Leivähköt

Leivähköt

       

Tämä on teille juuri uuden elämän aloittaneille. Teille, joiden käsi kävi joulun konvehtikulhoilla kiireen vilkkaan. Teille, jotka seitsemättä santsikierrosta joulutorttuja jonottaessa suu vaahdossa saarnasitte siitä, kuinka sitten tammikuu talsitaan ilman hiilareita tai muita elämän iloja. Teille, joilla on edessä jälleen se jokavuotinen kurinpalautus, joka viimeistään kahden viikon päästä kuitenkin kariutuu. Kun ei se meditointi tai porkkanoiden pupeltaminen tuoretta leipää korvannut -tänäkään vuonna. Tarkoitus ei ole tyrmätä tuota tuhoon tuomittua ideaa. Pilke silmäkulmassa se on taas tämäkin pohjustus kirjoitettu.

Jos siellä kuitenkin on tuo edellä mainittu tilanne päällä, niin hoidetaan homma nyt sentään maistuvasti maaliin! Ihmeleivät ovat jauhottomia, gluteenittomia, sopivat ketoilijoille ja vaikka kenelle!

Muistetaan tänäkin vuonna olla armollisia niin itselle kuin muillekin, ei tuomita toisten valintoja, syödään sitä mikä hyvältä maistuu ja muistetaan nauttia elämästä. Ja tuoreesta leivästä.

Leivähköt

  • 6 luomumunaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • (kuivattuja yrttejä/pizzamaustetta halutessasi)
  1. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset erillisiin kulhoihin.
  2. Lisää valkuaisten sekaan leivinjauhe ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, tuorejuusto ja mausteet.
  4. Kääntele valkuaisvaahto sekaan.
  5. Lusikoi leivinpaperin päälle uunipellille halkaisijaltaan 10 cm leipäsiksi (n. 6 per pelti).
  6. Paista 150 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia, kunnes leivähköt ovat kauniin värisiä.
  7. Anna jäähtyä.