Lettuleivokset
Suven suussasulavimmat suupalat tulee tässä! ❤
Rento resepti keskikesän kahvipöytään pitää sisällään pieniä lettusia, mansikoita ja kermavaahtoa. Löysin rantein rakennetut leppoisat leivokset loihtii lomallakin!
Lettuleivokset
- 3 luomumunaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 3 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniliinisokeria
- 1 rkl sokeria
- 1 sitruunan kuoriraaste
- Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja jätä vähintään puoleksi tunniksi tekeytymään.
- Paista voidellulla lettupannulla pieniksi lettusiksi.
Lisäksi
- Mansikkahilloa tai mansikkasurvosta
- Vaniliinisokerilla, sokerilla ja sitruunan kuoriraastella maustettua kermavaahtoa tai valmista kermavaahtoa
- Tuoreita mansikoita.
- Kokoa lettuleivokset levittämällä alimmaisen letun keskelle teelusikallinen hilloa ja pursota reunoille kermavaahtoa.
- Lykkää toinen lettu päälle ja jatka samaan malliin, kunnes tuumaat tornin olevan tarpeeksi korkea.
- Viimeistele tuoreilla mansikoilla ja hyvällä mielellä!
Vinkki!
Mikäli lettupannu loistaa poissaolollaan, tee taikinasta tavallisella paistinpannulla isompia lettuja ja kokoa ne jaettavaksi lettukakuksi.
Vaihtele rohkeasti täytteitä sesongin ja oman mielen mukaan!