×
Lettuleivokset

Lettuleivokset

       

Suven suussasulavimmat suupalat tulee tässä! ❤

Rento resepti keskikesän kahvipöytään pitää sisällään pieniä lettusia, mansikoita ja kermavaahtoa. Löysin rantein rakennetut leppoisat leivokset loihtii lomallakin!

Lettuleivokset

  • 3 luomumunaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  1. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja jätä vähintään puoleksi tunniksi tekeytymään.
  2. Paista voidellulla lettupannulla pieniksi lettusiksi.

Lisäksi

  • Mansikkahilloa tai mansikkasurvosta
  • Vaniliinisokerilla, sokerilla ja sitruunan kuoriraastella maustettua kermavaahtoa tai valmista kermavaahtoa
  • Tuoreita mansikoita.
  1. Kokoa lettuleivokset levittämällä alimmaisen letun keskelle teelusikallinen hilloa ja pursota reunoille kermavaahtoa.
  2. Lykkää toinen lettu päälle ja jatka samaan malliin, kunnes tuumaat tornin olevan tarpeeksi korkea.
  3. Viimeistele tuoreilla mansikoilla ja hyvällä mielellä!

Vinkki!

Mikäli lettupannu loistaa poissaolollaan, tee taikinasta tavallisella paistinpannulla isompia lettuja ja kokoa ne jaettavaksi lettukakuksi.
Vaihtele rohkeasti täytteitä sesongin ja oman mielen mukaan!