Käsi ylös kenelle kelpaa kesän parhaat purilaiset! Koska yhtään koipea ei jäänyt nousematta ylös, tässä resepti piirun verran parempiin lohiburgereihin. Kaupan känttyset jäävät kertaheitolla kakkoseksi, kun pöytään nostetaan omin kätösin leivotut suussasulavat sämpylät. Lohipihvit loihdit hetkessä herkullisiksi ja muut höysteet valitaan syöjien mieltymysten mukaan!
Burgerisämpylät
2 dl vettä
1 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl luomuhunajaa tai muuta makeuttajaa
1,5 tl suolaa
3 luomumunaa
2 dl kaurahiutaleita
10-11 dl vehnäjauhoja
100 g voisulaa
Voiteluun 1-2 luomumunan keltuaista
Sekoita kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen kuivahiiva, makeutus ja suola.
Lisää kananmunat samalla sekoittaen.
Mittaa mukaan kaurahiutaleet ja alusta joukkoon puolet jauhoista.
Lisää voisula taikinaan ja jumppaa loputkin jauhot mukaan, kunnes taikina on sopivan napakkaa.
Jätä lämpöiseen paikkaan liinan alle kohoamaan.
Leivo jauhoitetulla pöydällä haluamasi kokoisia sämpylöitä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan.
Voitele sämpylät keltuaisella ja paista noin 200 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Lohipihvit
500 g lohifileetä
1 punasipuli
1 luomumuna
2 rkl sitruunamehua
reippaasti tilliä
1,5 tl suolaa
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi.
Sipaise ohukaispannun koloihin voita ja paista pihvit molemmin puolin kauniin värisiksi.
Halkaise burgerisämpylät ja täytä lohipihvillä, rucolalla, kastikkeella ja haluamillasi höysteillä!
Vinkki!
Nopea tilli-jogurttikastike syntyy 2 dl kreikkalaista jogurttia, ripauksesta suolaa, sokeria ja mustapippuria, tillistä ja sitruunamehusta. Näppärä kastike, joka sopii mainiosti lohiburgereihin.