Lohilätkät
Kiekkokevät kuumimmillaan ja lätkähuuma suurimmillaan. Rukiiset pannaripalat päällään häkellyttävän hyvää lohitahnaa ei jätä ketään kylmäksi! Nämä lätkät menee satavarmasti maaliin! 😋
Lohilätkät
- 4 luomumunaa
- 8 dl piimää (maitokin käy)
- 1 tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruishiutaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- Sekoita ainekset keskenään ja anna tuumailla kotvanen.
- Paista leivinpaperin päällä uunipellillä (n. 30×30cm) 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kypsä.
- Anna jäähtyä liinan alla.
Lohimousse
- Lämminsavulohta
- 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 purkkia kermaviiliä
- 1 punasipuli
- sitruunan mehua, ruohosipulia, valkosipulijauhetta, mustapippuria, sokeria ja suolaa ripaukset
- Sekoita kaikki keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa pohjan jäähtymisen ajan.
- Rakenna lätkät ottamalla pannarista pyöreällä muotilla paloja ja lykkää lohitahnaa päälle.
Ps. Lohimoussen tilalle voi tehdä kinkku- tai broileritahnaa, sienisalaatin tms.
Pienet lätkät toimivat alkupaloina ja sormisyötävinä, tarvittaessa leikkaa palat suuremmiksi ja lyömätön lounas on valmis!