Kiekkokevät kuumimmillaan ja lätkähuuma suurimmillaan. Rukiiset pannaripalat päällään häkellyttävän hyvää lohitahnaa ei jätä ketään kylmäksi! Nämä lätkät menee satavarmasti maaliin! 😋
Lohilätkät
4 luomumunaa
8 dl piimää (maitokin käy)
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruishiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita ainekset keskenään ja anna tuumailla kotvanen.
Paista leivinpaperin päällä uunipellillä (n. 30×30cm) 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kypsä.
Anna jäähtyä liinan alla.
Lohimousse
Lämminsavulohta
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1/2 purkkia kermaviiliä
1 punasipuli
sitruunan mehua, ruohosipulia, valkosipulijauhetta, mustapippuria, sokeria ja suolaa ripaukset
Sekoita kaikki keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa pohjan jäähtymisen ajan.
Rakenna lätkät ottamalla pannarista pyöreällä muotilla paloja ja lykkää lohitahnaa päälle.
Ps. Lohimoussen tilalle voi tehdä kinkku- tai broileritahnaa, sienisalaatin tms.
Pienet lätkät toimivat alkupaloina ja sormisyötävinä, tarvittaessa leikkaa palat suuremmiksi ja lyömätön lounas on valmis!