×
Lohimunakasrulla

Lohimunakasrulla

    ,    

Pohja:

  • 5 dl maitoa
  • 6 luomumunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g voisulaa
  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Lisää lopuksi voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan turvota hetki ja paista 200 asteessa leivinpaperin päällä uunipannulla vajaa puoli tuntia, kunnes pohja on saanut väriä.
  5. Kumoa kypsä levy kevyesti öljytylle leivinpaperille ja jätä liinan alle jäähtymään.

Täyte:

  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Tilliä
  • Ripaus suolaa ja pippuria
  1. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
  2. Kääri tiiviiksi rullaksi.

Lohimunakasrullan voi mainiosti valmistaa jääkaappiin tekeytymään jo
tarjoilua edeltävänä päivänä !