Purkit ja purnukat kaappien kätköistä pääsevät pääosaan kauden kokkailuissa, kun tuoretavaroita täytyy vielä tovi odotella. Ja sehän passaa paremmin kuin hyvin lopputuloksen ollessa viettelys vailla vertaa! Mennään sieltä mistä aita on matalin ja makein. Tämän hysteerisen hyvän herkun pyöräyttää pöytään tuossa tuokiossa!
Maapähkinävoiviettelys
175 g voita
200 g tummaa leivontasuklaata
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 luomumunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150 g maapähkinävoita
3 rkl sokeria
Sulata voi, lisää paloiteltu suklaa ja hämmennä tasaiseksi.
Lisää loput ainekset, maapähkinävoita ja sokeria lukuun ottamatta.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja nakkaa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n.20×30 cm).
Yhdistä maapähkinävoi ja sokeri ja lusikoi taikinan päälle.
Pyörittele muutama mutka lusikalla näteiksi kiehkuroiksi.
Paista 150-170 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Viettelys saapi jäähä mukavan meheväksi. Älä siis suotta ylipaista.